Probleem bij opnieuw laten herkennen van pagina’s.

Nieuws en wetenswaardigheden over Kurzweil 3000

Moderators: Henriette, Henk Eland

Probleem bij opnieuw laten herkennen van pagina’s.

Berichtdoor Henriette » 02 Sep 2011, 16:10

Probleem bij opnieuw laten herkennen van pagina’s na gebiedsbewerking in K3000 V12 Pro (USB/DVD)


Wie Kurzweil 3000 V12 Pro op DVD of USB gebruikt, kan bij het opnieuw laten herkennen van pagina(‘s) na gebiedsbewerking, problemen ondervinden met de in Kurzweil 3000 ingebouwde ScanSoft OCR software.

Probleem: Kurzweil 3000 biedt je de keuze tussen 2 soorten ingebouwde OCR software: FineReader en ScanSoft. Standaard gebruikt Kurzweil 3000 de FineReader software. Wanneer je deze instelling hebt aangepast en de ScanSoft software hebt geselecteerd, dan kan je problemen ondervinden bij het opnieuw laten herkennen van pagina’s na het bewerken van gebieden (verwijderen, toevoegen, aanpassen). In sommige gevallen worden de aangebrachte wijzigingen in de gebiedsbewerker niet doorgevoerd. In een aantal gevallen wordt daarbij ook de onderliggende tekst niet herkend en wordt het gebied als grafisch gebied (blauw kader) aangeduid.

Oplossing: Er wordt momenteel gewerkt aan een oplossing voor het probleem. In afwachting van een update adviseren wij je bij het opnieuw laten herkennen van pagina’s na gebiedsbewerking steeds de FineReader OCR software (standaard instelling) te gebruiken. Via het menu Hulpmiddelen – Opties – Tabblad Scannen kan je nakijken welke OCR machine geselecteerd is. Kies onder OCR machine (rechtsboven): FineReader. KES-documenten die je na gebiedsbewerking opnieuw hebt laten herkennen met de ingebouwde ScanSoft OCR, kunnen bovenstaande problemen vertonen. Je kunt deze documenten op de volgende manier herstellen:
- Ga naar Hulpmiddelen
– Opties
– Tabblad Scannen. Kies OCR machine: FineReader.
- Open het KES-document.
- Open de gebiedsbewerker via Scannen – Gebiedsbewerker, of ctrl+F5.
- Bewerk de gebieden of pas de eigenschappen van de gebieden aan van grafisch naar primair gebied (via rechtermuisknopmenu).
- Sluit de gebiedsbewerker via Scannen – Gebiedsbewerker of ctrl+F5 en sla de wijzigingen in de gebiedsbewerker op.
- Laat de pagina opnieuw herkennen.
- Sla het KES-document op.

Tip: Kijk voordat je start met gebiedsbewerking eerst na welke OCR machine geselecteerd is. Je kan dit doen via het menu Hulpmiddelen – Opties – Tabblad Scannen – OCR. Zorg dat de FineReader software geselecteerd is. Open dan pas het KES-document dat je wil bewerken. Het is niet mogelijk van OCR software te wisselen wanneer je document al geopend is.

Bron: Lexima
http://www.dyslexie-helpdesk.nl/support ... ticleid=11
Henriette
Beheerder
 
Berichten: 611
Geregistreerd: 11 Jun 2009, 10:11

Re: Probleem bij opnieuw laten herkennen van pagina’s.

Berichtdoor pauliendoorzetten123 » 02 Sep 2011, 21:59

OK het advies van Lexima is dus nu veranderd. Ik moet nu weer over op de fine reader.
Er staat: Open de gebiedsbewerker via Scannen – Gebiedsbewerker, of ctrl+F5.
Kun je nu dus beter niet meer op het icoontje klikken van de gebiedsbewerker of maakt het niet uit waar je de gebiedsbewerker opent of sluit?
Groeten Paulien.
pauliendoorzetten123
 
Berichten: 192
Geregistreerd: 10 Nov 2009, 16:45

Re: Probleem bij opnieuw laten herkennen van pagina’s.

Berichtdoor Henriette » 03 Sep 2011, 22:54

Hallo Paulien,

Het betreft hier een advies.
Als je de voorkeur geeft aan Scansoft dan kan dat natuurlijk. In dat geval is het goed om af en toe even op vorige pagina te klikken om te zien of Kurzweil jouw wijzigingen ook echt opslaat.
Het is vervelend om er na 50 pagina's bewerken achter te komen dat de wijzigingen niet doorgevoerd zijn. Dat is dan werk voor niets. Vandaar dit advies.

Het maakt volgens mij niet uit hoe je de gebiedsbewerker opent. (sneltoets Ctrl. + F5), icoon of via Scannen -> gebiedsbewerker.

Mijn ervaring is overigens dat als je Kurzweil opstart via "als administrator uitvoeren" (= rechtsklikken op het Kurzweil icoon en dan kiezen voor de toepassing "als administrator uitvoeren" ) de wijzigingen onder Scansoft bij de gebiedsbewerker wel bewaard worden. Echter hier moet verder onderzoek naar gedaan worden. Vandaar voorlopig dit adv ies.

groeten,
Henriette
Henriette
Beheerder
 
Berichten: 611
Geregistreerd: 11 Jun 2009, 10:11


Terug naar Nieuws en wetenswaardigheden

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron